Reaksjoner etter filmen


I etterkant av filmen Lykkepillen har jeg fått endel henvendelser fra både tidligere pasienter, pårørende, ansatte og tidligere ansatte i psykiatrien. Om jeg helt visste hva det var jeg begav meg ut på med å dele min historie så er svaret nei. Det kan en jo ikke heller. Men samtidig så visste jeg at dette var et utrolig viktig budskap som jeg ønsket å dele med resten av befolkningen. For det var jo helt sykt at jeg faktisk ble syk av behandlingen som skulle gjøre meg frisk! Jeg hadde allerede lest om noen andre som hadde sagt at de ble skikkelig dårlige av å bruke antidepressiva, eller Lykkepillen som det så fint heter. Er det ikke ironisk med et navn som gir alt annet enn en lykkefølelse…? Så jeg visste jo at jeg ikke var alene...Og støyten som evt måtte komme gjorde at de hvertfall ikke bare kunne ta meg/ oss!

Men når jeg leser om disse andre tidligere pasientene som har opplevd så mye av det samme så går det jo virkelig opp for meg at vi er så altfor ,altfor mange som har samme eller hvertfall lignende erfaringer. For det å tørre å ta kontakt med meg å by på seg selv og sin smerte vet jeg er knalltøft ,og tenk da på alle de andre der ute som ikke tør å dele, enda …..Jeg vet jo hvor stor smerten har vært for meg som pasient, og også på min familie tro du meg. Men når jeg leser om andre som har boret og fremdeles bærer på denne samme utålelige smerten så blir jeg helt fysisk dårlig... For det er så ufattelig, trist og meningsløst at en skal måtte gå gjennom noe så absurd når en trenger hjelp ...

Den ene tilbakemeldingen er fra en psykolog:

Hei! Så programmet med deg i går kveld. Utrolig bra program og så tydeliggjørende, både av det verste og det beste i psykisk helsevern. Denne filmen må bli pensum på alle utdanninger. Vennlig hilsen Dag Stormbo, psykolog.

Fantastisk! Jeg ble helt satt ut, så utrolig lettet og glad. Det var så godt å kunne få et sånn syn på historien og så fra en psykolog! Han gav meg enda mer styrke og mot til å fortsette å belyse tematikken, medisin.

En tidligere ansatt i psykiatrien sa det var mye hun hadde reagert på. Dette er ikke første gang jeg har hørt. Hvorfor skal det være mye å reagere på i psykiatrien?. Hva sier dette om et system som skal være til hjelp for mennesker i krise? Det gir alt annet enn en følelse av trygghet hvertfall….

En psykiatrisk sykepleier som jobber på en sikkerhetsenhet sier hun har fått seg en tankevekker. Hun takker for at vi deler denne sterke og ikke minst lærerike erfaringen.

Så raust og så ydmykt! Tusen takk liksom! Så fint at vi kan lære av hverandre? Lytte og lære av de erfaringene vi pasienter har. For vi vet vel tross alt ganske godt hvordan ting kan oppleves på godt og vondt. Er ikke det ganske rimelig egentlig? At vi sitter på en hel del “kompetanse” liksom? Det er vi som svelger disse medisinen, er det ikke?. Og det er vi som opplever hva det gjør med kroppen og sinnet vårt. Det er jo hverken legene eller psykiaterne som gjør dette. De leser seg opp på forskninger/ studier. Som jeg vet at vi i dag har god grunn til å stille oss kritiske til, av mange grunner...

En annen tilbakemelding handlet om at jeg utstråler så mye sannhet, at jeg nå nærmest har blitt en trussel for psykiatrien. TRUSSEL? For psykiatrien , jeg? Jeg kjente det strammet seg til i magen og pulsen steg, kraftig. Det var jo ikke et ukjent ord for meg , men samtidig når jeg så det skrevet så ble det bare så mye mer virkelig. Men hvorfor er det sånn at jeg nå blir en trussel for systemet? Hvorfor er det ikke bare fantastisk at vi nå står frem og advarer mot en behandling som gjør alt annet enn godt for så mange! Er ikke det bare bra at vi kan være med å hjelpe til med å opplyse om at denne form for behandling må vi være mye mer varsom med å ty til? “Vi” er med og opplyser om at “systemet” er nødt til tenke nytt fordi det de har trodd og ment har hjulpet mange er faktisk ikke sant. Det er så langt fra sannheten en kan komme , for veldig mange . Om det ikke gjelder alle så gjelder det såpass mange at en er helt nødt til å reise det røde flagget og rope varsko! Vi har allerede mistet verdifulle mennesker på veien og har ikke råd til å miste ett eneste til…!

#reaksjoner #tilbakemeldinger #systemet #sannheten

Fremhevede poster
Siste poster
Arkiv
Søk på tagger
No tags yet.
Følg
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 webdesign by 5D Media & Kommunikasjon - 5D.no